Steigen Kystlag -  Steigen i Nordland


 Kystmuseet
  Familiedag 2017

                            Familiedag med kystkultur


Steigen har ei lang og rik historie som kystkommune. Denne historien prøver vi i Steigen Kystlag å ta vare på, blant annet ved Kystmuséet på Nordskot. Vi deler gjerne denne historien med deg. Derfor arrangerer vi familiedag ved Kystmuseet med en rekke aktiviteter for store og små.

I tillegg til å se museets samling  som går over tre etasjer og 350 kvadratmeter, kan du være med på en rekke aktiviteter. Vi vil ha ha flere båter liggende på sjøen, der publikum kan bli med på en kort tur enten med årer, motor eller seil.

Ungene kan få bygge sin egen lekebåt på «Barnas båtbyggeri» og prøve denne på sjøen.

Har du lyst, kan du lære de mest brukte knutene på tau og snøre av folk som kan dette.

For alle som er interessert i gamle motorer, er Kystmuseet rette plassen. Vi har et 30-talls forskjellige motorer i samlinga. Flere av dem er blitt restaurert av lagets medlemmer. Vi starter også opp et par stykker  denne dagen. Vi starter også opp en mini dampmaskin.

For de spreke er det en flott tursti (rundtur) over Morøyhågen med panoramautsikt over Vestfjorden. Turen starter i havneområdet.Familiedag på Kystmuséet
onsdag 26. juli
kl 12.00 - 16.00

Massevis av maritim moro og lek for store og små.

De aller minste kan kose seg i "Strandkassen", De litt større kan besøke "Barnas båtbyggeri" -  der de får lov til å bygge sin egen lekebåt og segle med den fra flytekaia.

De voksne kan lære seg knuter og stikk, se og høre gamle båtmotorer og mimre seg gjennom muséet.. Vi har også robåter på sjøen som kan lånes av publikum. Og litt til.

Feskbruke kafé selger middag og annen mat og drikke.
Ninas Dagligvarer har også åpent.

Områdebillett som gjelder for muséet og området utenfor.
Voksne 100,-, barn o/10 år 50,- barn u/10 år gratis.

Velkommen til familiedagen på kystmuséet.

Steigen kystlag.Plakat